Make your own free website on Tripod.com
De Zeevissite
Gemakkelijk, zo'n stuitje
Zeevissen. Hoeveel bezoekers heeft De Zeevissite vandaag?

Alles over zeevissen op De Zeevissite. De site over zeehengelsport, vissen, sportvissen en bootvissen.
De Stuitknoop


Een knoop die wat minder bij de zeevisserij wordt gebruikt is de stuitknoop. Toch kan deze knoop weleens van pas komen. De stuitknoop is een knoop die op de lijn zit en verschoven kan worden. Hij wordt vaak gebruikt door zoetwatervissers om met een schuifdobber op grotere diepte te vissen.

Een stuitknoop wordt vaak gemaakt met behulp van een groot aantal wikkelingen. Deze moeten dan netjes naast elkaar zitten om de knoop goed te laten funcioneren. De knoop mag namelijk niet te gemakkelijk verschuiven. Maar er moet nog wel beweging in te krijgen zijn. Het is vaak niet gemakkelijk om een perfect stuitje te maken.

En toch is het echt heel gemakkelijk. Als je maar de goede knoop weet. En die laten we je hier zien. Omdat 1 plaatje meer zegt dan duizend woorden, kun je het beste gewoon naar de plaatjes kijken. Het is echt een heel gemakkelijke knoop. Hij kan eigenlijk gewoon niet mislukken.

Als je de stuitknoop echt goed vast op de lijn wilt hebben, kun je de lijn vlak onder en vlak boven het stuitje met een watervaste stift opruwen. En in echt zware gevallen zet je gewoon twee stuitjes op de lijn.

En je weet het nog ......... eerst vochtig maken en dan pas aantrekken.


Zo maak je een stuitknoop
Eerste fase
 
Twee keer omslaan, dus.
Tweede fase
 
Dan doorhalen
Derde fase
 
En......... klaar!
Klaar!
 
Knopen
Lijn aan oogje Voorslag Lusknoop
Stuitknoop    
     


Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite