Make your own free website on Tripod.com
De Zeevissite
Knoepers van knopen
Zeevissen. Hoeveel bezoekers heeft De Zeevissite vandaag?

Alles over zeevissen op De Zeevissite. De site over zeehengelsport, vissen, sportvissen en bootvissen.
Knopen


En dan eindelijk, op verzoek van veel zeevissers, een hoofdstuk over het maken van vissersknopen. Aan de vele e-mails te zien maken we met dit hoofdstuk een heleboel zeevissers gelukkig.

Logisch natuurlijk, wat zonder knopen valt er niet of nauwelijks te vissen. Er bestaan knopen die veel worden gebruikt, maar eigenlijk een beter broertje of zusje hebben. Vaak zijn deze dan niet eens moeilijker te maken, maar je moet het even weten.

Probeer deze maar eens zonder knopen te maken
Bezemdraad onderlijn
 
We zullen ons best doen de knopen zo duidelijk mogelijk weer te geven. Uiteraard doen we daarvoor ook weer een beroep op onze vriendelijke bezoekers. Als je zelf 1 of meer goede knopen kent: tekenen, fotograferen of scannen maar! Als je ze dan naar ons mailt, publiceren we ze in dit hoofdstuk. Uiteraard met je naam erbij, als je dat wilt.

Dit hoofdstuk is nu nog een beetje kaal. De paar knopen die je hier ziet kende je misschien zelfs al. Maar dat zal uiteraard snel veranderen. Binnenkort wordt dit een enorme database van geschikte knopen. Dit zal vooral afhangen van de hoeveelheid knopen die we krijgen toegezonden.

Let er bij het maken van knopen altijd goed op dat je eventuele wikkelingen netjes naast elkaar legt. Als dat niet het geval is, is de knoop minder sterk. Maak de knoop altijd een beetje vochtig, voordat je hem aantrekt (speeksel). Dan trek je hem gemakkelijker aan.

Je moet een knoop altijd stevig aantrekken. Niet overdreven natuurlijk, maar wel stevig. De knoop mag namelijk niet meer kunnen slippen of schuiven tijdens het vissen. Als dat wel gebeurt, kan hij namelijk losschieten.

Vertrouw je een knoop niet voor de volle honderd procent? Maak dan onmiddellijk een nieuwe! Het kost je nauwelijks tijd. Je vergeeft het je zelf nooit als je een grote vis verspeelt door een verzwakte knoop.

Vergeet niet dat een knoop altijd de lijn verzwakt. Dus, hoe minder knopen, hoe minder risico. Maak daarom ook altijd de beste knoop die je kent. Oefen ze ook net zo lang, totdat je ze met je ogen dicht kunt maken. Tijdens een nachtelijk gul-avontuur gaat het nou eenmaal moeilijker dan thuis voor de buis. Koude handen maken het leggen van knopen ook lastiger.

Als je deze regels in acht neemt, kan het bijna niet meer mis gaan.

En je weet het: plaatjes van goede knopen kun je altijd naar ons mailen. Het liefst met een duidelijke omschrijving.

Veel succes!
Knopen
Lijn aan oogje Voorslag Lusknoop
Stuitknoop    
     


Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite