Make your own free website on Tripod.com
Nachtvissen met De Zeevissite


Kleding

Hoe warm het overdag ook geweest kan zijn, 's nachts kan het ineens behoorlijk afkoelen. Vooral bij een heldere nacht kan het zelfs in de zomer behoorlijk koud worden aan het water. Zorg er dus voor dat er voldoende kleding bij de hand is. Beter iets teveel kleding meegenomen dan net iets te weinig. Ook een regenpak wordt voor de zekerheid altijd meegenomen. Het komt nogal eens voor dat er droog weer wordt voorspeld, maar dat die voorspelling nou net niet geldt voor dat stukje kust waar wij ons op dat moment bevinden. Een onverwacht onweersbuitje van een paar minuten zorgt er dan voor dat we de rest van de avond doorweekt aan het water zitten.

In de winter is het aan de kust meestal iets warmer dan in het binnenland. Erg veel scheelt het helaas niet, zodat we ons toch goed moeten kleden tegen de kou. Tegenwoordig zijn er prima warmtepakken in de handel die ons zelf bij -40 graden warm schijnen te houden. Zorg er wel voor dat het warmtepak ook waterdicht is. Sommige pakken zijn namelijk maar zeer matig waterafstotend en dat merk je goed tijdens een regenbui. Bij voorkeur 100% waterdicht dus. Er zijn verschillende soorten warmtepakken.

Grofweg wordt er een onderscheid gemaakt tussen 1-delige en 2-delige pakken. Het voordeel van een 2-delig pak is dat deze vrijwel altijd goed past. Zorg er wel voor dat het onderste deel van het pak, de broek dus, aan de voorkant en achterkant een groot deel boven de middel komt. Hierdoor worden de rug en vooral de nieren goed beschermd. Zorg er ook voor dat je voldoende bewegingsruimte hebt in het pak. Je moet namelijk nog wel kunnen werpen.
Klik hier om verder te gaan met Nachtvissen. Om verder te gaan met Nachtvissen.
Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite. Om naar de Inhoudspagina te gaan.
Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite. Om naar de Homepage te gaan.


Nedstat Counter