Make your own free website on Tripod.com
Zeevissen met De Zeevissite


Dagboek


Willem Halkema


Zaterdag 21 augustus 1999

Beste zeevisvrienden en misschien ook vriendinnen,

Hier dan na lang wachten, zoeken en mailen met Sander, mijn eerste stukje.

Geregeld gaan mijn maat Paul Roest en ik ons geluk beproeven aan de Nederlandse kust. Na eerst wat gerommeld te hebben met onze spullen, zijn wij overgegaan wat betere spullen te kopen (zolang het buget het toeliet) o.a. K2 hengels, shimano molens biomaster 8000, lamp van coleman, strandkar met kist en een werkelijk uitstekende standaard. Deze standaard is afkomstig uit Engeland.

De laatste tijd zijn wij op diverse locaties gaan vissen, Renesse, Slufter, Dishoek, Scheveningen en het Strand van Hoek van Holland. Op de laatste na hebben wij vrijwel niets gevangen, drama's . Echter, Hoek van Holland vinden wij een toplocatie. Na bestudering van het getijdenboekje gaan wij in de avonduren op pad. Wij zorgen dat bij het invallen van de duisternis onze spullen gereed zijn. Als aas gebruiken wij zeepieren en zagers.

Tijdens onze vissessie op 21 augustus te Hoek van Holland was het zover rond de klok van enen begonnen onze toppen te zwiepen, die avond hebben wij werkelijk als een bezetene gevangen, het kon niet op paling, zeebaars, bot, gul en tong m.n de tong was van aardige afmeting.

Zo dit was het weer, ik ben van plan om dit geregeld te doen, maar ik hoop dat ook anderen dit plan hebben. Het is leuk om de ervaringen van anderen te lezen en niet die alleen van b.v. Harm Nuis (grapje).

Ik groet U en tot de volgende keer,

Willem Halkema


Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite. Om naar de Inhoudspagina te gaan.
Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite. Om naar de Homepage te gaan.