Make your own free website on Tripod.com
Zeevissen met De Zeevissite


Dagboek


LeonMaandag 19 juli 1999

Hallo, ik ben Leon van Hagen en een ware "zeevis-junk". Gemiddeld 2 tot 3 keer per week ben ik te vinden in de regio van de Waterweg. Dagen en soms nachten breng ik daar door om de geschubte rovers aan de kaken te komen. Gewoon lekker relaxed aan de waterkant effe weg van de stress en het gezeik van alle dag, hengeltoppen strak gespannen, wachtend op een diepe doorbuiger

Op 19 juli jl. was ik om 5 uur uit de veren en was lekker positief gespannen. Er was goed weer voorspeld en omdat het op een maandag was zou het niet druk zijn op de Papegaaiebek, één van mijn favoriete stekkies. Om 6 uur stonden mijn hengels uit en nog tijdens het inschenken van mijn eerste bakkie volgde er een dreun op één van mijn twee strandhengels. Na een aardige takel landde ik een tong van 38 cm.

Ik zette er nog een "seapicker" bij met een geepdobber, beaast met een zagertje en met geopende beugel dreef de dobber uit het zicht. Inneens schoot de lijn met een doodgang van de molen en ik was benieuwd wat er aan zou zitten. Ik vermoedde een fint omdat ik er in de voorafgaande weken al verscheidene had gevangen. Na de aanslag draaide ik eigenlijk gemakkelijk binnen omdat de geep van 52 cm niet de weerstand bood die je zou verwachten.

Toch was het op deze manier een lekker dagje aan het worden en enthousiast zette ik de "seapicker" weer uit, dit keer beaast met een reepje gepestaart. Later klapte daar een zeebaars van 48 cm op, die na een lekkere dril werd geland en verder ving ik in de loop van de dag nog 5 botjes. Zeer tevreden en met een emmertje vis ging ik huiswaarts.
Goeie vangst!!!

Leon van Hagen


klik hier voor de foto!


Klik hier om verder te gaan met Dagboek. Om verder te gaan met Dagboek
Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite. Om naar de Inhoudspagina te gaan.
Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite. Om naar de Homepage te gaan.