Make your own free website on Tripod.com
Zeevissen met De Zeevissite. bootvissen, sportvissen en vissen.


Bootvisserij op de MaasvlakteDe bootvisserij op de Maasvlakte is een goede visserij doordat men vanaf hier dicht onder de kant al menig visje kan vangen zoals bijvoorbeeld: in de zomer: zeebaars, zeeforel, gul en diverse soorten platvis en paling. En in de winter veel platvis en natuurlijk mooie gullen.

Het enige nadeel is de trailerhelling aan de Maasvlakte die te dicht tegen de pier is aan gemaakt door de Delta-vereniging, bij een zuidenwind kan je moeilijk je boot te water laten.

Je kan al vissen met de gewone onderlijnen en een eenvoudige boothengelopstellingen. Uptide-visserij is erg populair en is ook aan te bevelen voor de visserij in de winter. Je gooit je lijn tegen de stroom in en geeft geoeg lijn zodat je lood goed kan ankeren in de bodem(zandbodem). De vis zal het aas (pieren meest gebruikt) pakken en ondanks dat de lijn slap hangt krijg je een stevige klap op de hengeltop omdat de vis tegen de stroom wegzwemt. Je hebt geen last van opstakels dus je kan met alle gemak de vis ophalen.

Het leukste is zo licht mogelijk te gaan vissen (minder wrijving in de stroom). Dan heb je een leuke sport als men beet heeft. Voor deze visserij kan je bijvoorbeeld een zware spinhengel gebruiken van 40-80 gram met een of twee haaklijnen. Nu zal men de vis zeker op een rustige manier naar boven moeten loodsen anders heb je gauw lijnbreuk als je tenminste een dunne lijn ( 0,25/100 ) gebruikt voor zeevis-begrippen . Het lood moet ongeveer het gewicht hebben wat de hengel kan hebben, meestal 150 gram voor de gewone boothengel en voor de lichtere versie een gewicht van 50 tot 75 gram met ankers.

Ik ben de laatste nog niet op het water geweest in verband met het slechte weer, maar ik bij de eerste mooie visdag gegarandeerd op de Maasvlakte te zien zijn met mijn Shetland om te vissen op Gullemans deze winter en anders op de pier van Hoek van Holland. Ik wens iedereen een goede visvangst toe en wens de lezers van deze rubriek prettige feestdagen en een goede jaarswisseling toe en tot ziens op de pier of bij de Maasvlakte.

Karel Klaver

Klik hier voor de pagina Bootvissen. Om naar de pagina Bootvissen te gaan.
Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite. Om naar de Inhoudspagina te gaan.
Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite. Om naar de Homepage te gaan.
Klik Hier
LinkStad. Adverteer Gratis met ons Banner Exchange Netwerk