Make your own free website on Tripod.com
De Zeevissite
Hengelsport    Sportvissen    Zeevissen    Bootvissen
Zeevissen. Hoeveel bezoekers heeft De Zeevissite vandaag?

Alles over zeevissen op De Zeevissite. De site over zeehengelsport, vissen, sportvissen en bootvissen.

Licht vissen op de Maasvlakte


De bootvisserij op de Maasvlakte is een goede visserij doordat men vanaf hier dicht onder de kant al menig visje kan vangen. Voorbeelden hiervan zijn: in de zomer: zeebaars, zeeforel, gul en diverse soorten platvis en paling. En in de winter veel platvis en natuurlijk mooie gullen.

Het enige nadeel is de trailerhelling aan de Maasvlakte die te dicht tegen de pier is aan gemaakt door de Delta-vereniging. Bij een zuidenwind kan je moeilijk je boot te water laten.

Je kan al vissen met de gewone onderlijnen en een eenvoudige boothengelopstelling. Uptide-visserij is erg populair en is ook aan te bevelen voor de visserij in de winter. Je gooit je lijn tegen de stroom in en je geeft geoeg lijn zodat je lood goed kan ankeren in de bodem (zandbodem). Pieren worden het meest als aas gebruikt. De vis zal het aas pakken. Ondanks het feit dat de lijn slap hangt, krijg je een stevige klap op de hengeltop omdat de vis tegen de stroom wegzwemt. Je hebt geen last van opstakels, dus je kan met alle gemak de vis ophalen.

Gul of kabeljauw is een favoriete zeevis
Gul of Kabeljauw
 
Het leukste is om zo licht mogelijk te gaan vissen. Je hebt dan minder last van wrijving in de stroom. Je hebt dan ook een leukere sport als je beet hebt. Voor deze visserij kan je bijvoorbeeld een zware spinhengel gebruiken van 40-80 gram met een of twee haaklijnen. Nu zal je de vis op een rustige manier naar boven moeten loodsen, anders heb je gauw lijnbreuk. Tenminste, als je een, voor zeevis-begrippen, dunne lijn (25/00) gebruikt.

Het lood moet ongeveer het gewicht hebben wat de hengel als maximum kan hebben. Meestal is dit zo'n 150 gram voor de gewone boothengel en voor de lichtere versie een gewicht van 50 tot 75 gram met ankers.

Ik ben de laatste tijd (we spreken nu over november 2000) nog niet op het water geweest in verband met het slechte weer. Maar ik ben bij de eerste mooie visdag gegarandeerd op de Maasvlakte te zien met mijn Shetland om te vissen op Gullemans. En anders ben ik wel te vinden op de pier van Hoek van Holland. Ik wens iedereen een goede visvangst toe en natuurlijk wens ik de lezers van deze rubriek ook prettige feestdagen en een goede jaarswisseling toe. Tot ziens op de pier of bij de Maasvlakte.

Karel Klaver
Bootvissen
Opstappen
Licht materiaal
Speciaal op gul
Veiligheid voor alles
De zee geeft en .........
De Maakvlakte, licht


Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite

Click Here! Zeevissen hengelsport en vissen.

zeevissen hengelsport zeebaars zeehengelsport