Make your own free website on Tripod.com


Bootvissen met licht materiaal


Wat kunnen we vangen?

De vissen die we op deze manier vangen zullen voor het overgrote deel platvissen zijn. Vooral bot en schol zijn op deze manier goed te vangen. Wanneer het in de zomer donker wordt, maken we uiteraard ook kans op tong. Toch is het verstandig om ook met iets anders rekening te houden. De bijvangst wil bijvoorbeeld nogal eens uit zeebaars bestaan. Omdat een zeebaars toch wel wat meer tegengas geeft dan een bot of schol, moeten we hier goed op voorbereid zijn. We moeten dus om te beginnen de slip goed afstellen. Dit moet echt goed gebeuren, want een flinke zeebaars heeft echt geen moeite met een lijntje van 25/00 dik. De kans op zeebaars betekent ook dat we niet dunner kunnen gaan dan een hoofdlijn van 25/00.

Vanaf eind november gaat ditzelfde verhaal op, alleen dan niet voor de zeebaars. Deze zal zich dan namelijk nog zelden laten zien. Tot grote vreugde van velen zal dan wel onze vriend Gul weer aanwezig zijn. De gul zal een paar lekker zeepieren of zagers echt niet aan zich voorbij laten gaan. En ook een met flinke gul moet uiteraard voorzichtig worden omgegaan. De slip dus goed afstellen en voorzichtig drillen.

Wanneer we op deze manier vissen heeft ons zoetwater materiaal echt niet veel extra te lijden. Maak alles aan het einde van de visdag gewoon goed schoon (ook de hengel), dan is er niets aan de hand.

Goede vangst, en laat eens wat weten over uw ervaringen!Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite. Om naar de Inhoudspagina te gaan.
Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite. Om naar de Homepage te gaan.

Klik Hier
LinkStad. Adverteer Gratis met ons Banner Exchange Netwerk