Make your own free website on Tripod.com


Bootvissen met licht materiaal


De manier van vissen

Wanneer de boot voor anker ligt, moeten we eerst bepalen op welke manier we gaan vissen. Dit is vooral afhankelijk van de stroming op dat moment. Wanneer het behoorlijk stroomt, vissen we met een ankerlood. Dit is een passieve manier van vissen, maar werkt erg goed op het moment dat er veel stroming staat. De vis is op dat moment namelijk zeer actief en zal uw aas vanzelf tegenkomen.

We werpen het aas zo goed mogelijk tegen de stroom in, waardoor de lijn door de stroming beter tegen de bodem wordt gedrukt. Werp in ieder geval nooit met de stroom mee. Het lichte lood zal in dat geval namelijk niet blijven liggen.

Op het moment dat de stroom wegvalt, wisselen we onmiddellijk van tactiek. We monteren een loodje zonder ankers. Het beste werkt in dat geval een plat loodje, dus bijvoorbeeld een ring- of lepelloodje. Dat laatste is zeer gemakkelijk zelft te gieten, maar daar hebben we het een andere keer nog wel over. Werp zo ver mogelijk in en wacht tot het loodje op de bodem ligt. Na één tot twee minuten draai je de lijn langzaam een meter of twee in. Weer even wachten en daarna weer een stukje indraaien. Dit doen we net zo lang tot we beet hebben, of totdat het loodje bijna bij de boot is. Dit is een zeer actieve manier van vissen die zeer goed werkt als er geen stroming staat. De vis gaat dan namelijk plat op de bodem liggen en pakt alleen nog maar voedsel dat vlak in zijn buurt komt.Klik hier om verder te gaan met licht bootvissen. Om verder te gaan met licht bootvissen.
Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite. Om naar de Inhoudspagina te gaan.
Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite. Om naar de Homepage te gaan.

Klik Hier
LinkStad. Adverteer Gratis met ons Banner Exchange Netwerk