Make your own free website on Tripod.com


Bootvissen met licht materiaal


Welk materiaal?

Voor het bootvissen op volle zee gebruiken we meestal stevige boothengels en zwaar loodgewicht. We zouden misschien best met lichtere hengels en lood willen vissen, maar de omstandigheden maken ons dat gewoon onmogelijk. De stroming is namelijk gewoon te hevig.

Toch zijn er plaatsen in Nederland, waar het heel goed mogelijk is om wat lichter te vissen. En dan heb ik het natuurlijk nog steeds over zout water. Een van die plaatsen is de Oosterschelde. Bij het vissen met een huurboot op de schorren in de Oosterschelde is een zware boothengel echt niet nodig. Een hengel met een maximaal werpgewicht van 50 gram voldoet uitstekend. Vaak kunnen we zelfs met minder toe. Dit betekent dat we zelfs onze zoetwater hengels kunnen meenemen. Een karperhengel of spinhengel is bijvoorbeeld uitstekend te gebruiken.

Op deze hengels zetten we uiteraard een bijpassende molen. Als we de molens van te voren even behandelen met siliconenspray of een lapje met zuurvrije vaseline, hoeven we echt niet bang te zijn voor het zoute water. Uiteraard moeten we de molens direct na gebruik goed afspoelen met leidingwater. Op de molen zetten we een lijn van ongeveer 25/00 dik. Het is raadzaam een voorslag van 35/00 of 40/00 te gebruiken. Door de aanwezige stenen en mosselen op de bodem, heeft een lijn van 25/00 namelijk erg veel te lijden. Maak deze voorslag twee keer zo lang als de lengte van de hengel.

De onderlijn die we gebruiken moet zo licht mogelijk zijn. Dus geen metalen afhouders, maar bijvoorbeeld haaklijntjes zonder afhouders. Ook bezemdraad afhouders werken hier goed. Wat ook goed bruikbaar is, is een klein formaat garay hoekafhouder.Klik hier om verder te gaan met licht bootvissen. Om verder te gaan met licht bootvissen.
Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite. Om naar de Inhoudspagina te gaan.
Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite. Om naar de Homepage te gaan.

Klik Hier
LinkStad. Adverteer Gratis met ons Banner Exchange Netwerk