Make your own free website on Tripod.com
Zeevissen met De Zeevissite. Hengelsport, sportvissen en vissen.Hoe te vissen?

Het is bij het gulvissen zeer belangrijk van de juiste onderlijn gebruik te maken. Echt, het vissen met de verkeerde onderlijn kan werkelijk op een teleurstelling uitlopen. Vooral wanneer de vangst over het algemeen matig is, kan het vissen met de verkeerde onderlijn oorzaak zijn van het feit dat u helemaal niets vangt.

Wanneer het pittig stroomt, is het raadzaam met een lange dwarrellijn te vissen. Maak hiervoor bijvoorbeeld gebruik van de garay hoekafhouder. Ook een delta-afhouder met een lange dwarrellijn werkt erg goed. Met een lange dwarrellijn bedoel ik een haaklijn van meer dan een meter. Zelf houd ik het meestal op een lengte van ongeveer 150cm.

Op het moment dat de stroom wegvalt, dienen we onmiddellijk over te schakelen op een ander systeem. Het beste werkt in dat geval een onderlijn met één of twee afhouders met niet te lange haaklijnen. Door met een lange dwarrellijn te vissen doet u uzelf op zulke momenten echt tekort. U zult zelf ervaren dat, bij het vissen met twee afhouders, vrijwel alle gullen aan de bovenste haak worden gevangen. U kunt dus een hoop aas besparen door met één afhouder te vissen en deze zo'n 50cm boven het lood te plaatsen.

De haak mag voor het gulvissen niet te klein zijn. Maatje 2/0 of 3/0 voldoet prima. Zorg ervoor dat de haak vlijmscherp is. Vervang deze tijdig op slijp hem met een steentje of vijltje. De dikte van de haaklijn zal ongeveer 50/00 zijn.Klik hier om verder te gaan met bootvissen op gul. Om verder te gaan met Bootvissen op gul.
Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite. Om naar de Inhoudspagina te gaan.
Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite. Om naar de Homepage te gaan.