Make your own free website on Tripod.com
Zeevissen met De Zeevissite. Hengelsport, sportvissen en vissen.De hengel


We hebben dus een hengel nodig die een behoorlijk werpgewicht kan hebben. Daarbij dient de hengel ook een behoorlijke lengte te hebben. Zelf vind ik 270cm een ideale lengte. Met een hengel van deze lengte kan behoorlijk ver worden geworpen. Ook komt de lengte van zo'n hengel goed van pas bij het drillen van een wat groter uitgevallen gul. Bij een nog langere hengel, wordt dit voordeel teniet gedaan door ruimtegebrek aan boord van het schip. Achter je rug en naast je, is namelijk vrijwel altijd te weinig ruimte om met een nog langere hengel te vissen.
De werpmolen

Over de werpmolen kan ik kort zijn. Deze moet robuust en bovenal krachtig zijn. Met dit laatste bedoel ik, dat een zware gul gemakkelijk, zonder haperen, naar boven getakeld moet kunnen worden. Dit lukt moeilijker met bijvoorbeeld een snelle strandmolen. Een molen met een inhaalsnelheid van 90 of zelfs nog meer, gaat haperen wanneer er iets zwaars aan hangt. Snelheid gaat namelijk ten koste van kracht. Een molen met een inhaalsnelheid van ongeveer 65 tot 75cm is hier om deze reden meer op zijn plaats. We hoeven geen worpen van 100 meter of meer te maken, dus we zijn ook met een langzamere molen echt geen uren bezig met binnendraaien.

Zoals ik al meer heb gezegd, maar het kan nooit genoeg zijn, moet de molen direct na de visdag goed worden afgespoeld. Tijdens het vissen komt er namelijk gegarandeerd zout water in de molen. Al is het maar zeer weinig, het zal de molen aantasten en minder betrouwbaar maken. Afspoelen, afdrogen en opbergen in een geventileerde droge ruimte dus.Klik hier om verder te gaan met bootvissen op gul. Om verder te gaan met Bootvissen op gul.
Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite. Om naar de Inhoudspagina te gaan.
Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite. Om naar de Homepage te gaan.