Make your own free website on Tripod.com
Zeevissen met De Zeevissite. bootvissen, sportvissen en vissen.De zee geeft en de zee neemt.


Dit verhaal is niet verzonnen ( helaas ). Ik kijk altijd uit naar het maandblad van mijn zeevisvereniging 's-Gravenzande omdat daar altijd leuke verslagen in staan van de zeevissers die hun ervaringen in het clubblad laten opnemen. Maar de titel voorspelde al geen goed nieuws: " Een noodlottig ongeval op zee ". Ik neem het verhaal in me op en denk meteen aan mijn vorige stukje over ' veiligheid op zee '. Dit noodlottig ongeval is vorig jaar zomer gebeurd op 9 juli 1999, dus geen hersenspinsel van mijner zijde. U krijgt van mij slechts een verslag van de zijde van de redders ( Delta 198 ) en van het overlevende slachtoffer van de Delta 149.De redders Delta 198.


De Delta 198 lag met twee man aan boord te vissen voor de Maasvlakte. Het weer was goed, niet te veel wind en af en toe een visje. Naar gelang de ochtend verstreek kwam er meer wind opzetten. De berichten gaven noordoosten wind 3 - 4 door. De wind die tegen de opkomende water in stond veroorzaakte een oplopende golfslag. Hoogwater HvH 12.08 u. Daarom beloot de Delta 198 om het vissen onder de wal tegen de Blokkendam te gaan vissen om wat rustiger water te hebben. Voordat dit plan kon worden doorgezet dachten ze dat ze hoorden roepen om hulp. Beide mannen zochten de horizon af om te zien waar het geroep vandaan kwam. Men zag een man in het water die wel degelijk om hulp riep en zwaaide met z'n arm.

De man zat volgens de Delta 198 op een surfplank of waterscooter vanuit de verte te zien. Het anker werd als de weerga gelicht en gekoerst naar de hulpbehoevende. Dichterbij gekomen zagen ze dat de man op het puntje van zijn boot zat. Op dat moment was de golfhoogte reeds over de meter geworden. Men probeerde de man aan boord van hun boot te krijgen maar konden door de golfhoogte niet langszij komen omdat ze bang waren om op het puntje van de gezonken boot gezet te worden en dan konden ook op hun beurt om hulp gaan roepen. Men besloot wijselijk om een reddingslijn uit te gooien naar de drenkeling en hem zo naar de boot te slepen. Maar het gevaarlijkste komt nu nog, men moest hem nog binnen krijgen met z'n waadpak aan en daarbij dat ze allebei moesten helpen de drenkeling met al zijn gewicht van waadpak (volgelopen) en de man zelf en dat ze allebei aan de ene zijde van de boot met golven van boven de meter moesten gaan staan om hem uit het water te krijgen is dat een hele gevaarlijke onderneming met het oog op kapseizen.

Klik hier om verder te gaan met <I>de zee geeft en de zee neemt</I>. Om verder te gaan met de zee geeft en neemt.
Klik hier om naar de pagina bootvissen te gaan. Om terug naar Bootvissen te gaan.
Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite. Om naar de Inhoudspagina te gaan.
Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite. Om naar de Homepage te gaan.