Make your own free website on Tripod.com
Zeevissen met De Zeevissite. bootvissen, sportvissen en vissen.De manier van vissen

Wanneer u een plaatsje v??r op de boot heeft, werpt u recht vooruit, tot hooguit 45 graden naar voren. Wanneer u aan ? van beide zijden staat, dus bakboord of stuurboord, werpt u schuin naar voren. De boot ligt namelijk met de voorkant op de stroom gericht. Op deze manier werpt u tegen de stroom in en zal het lood beter blijven liggen. Goed opletten dat u, wanneer u vanaf de zijkant van de boot vist, nooit richting de achterkant van de boot gooit. Uw lijn komt onherroepelijk in de knoop met dat van uw collega's. Zet de hengel schuin naar boven gericht neer en draai de lijn niet te strak. Op deze manier kunt u het beste zien of u beet heeft.

Wanneer het mogelijk is, rol dan een oude doek om de reling. Hier kunt u de hengel gemakkelijk tegenaan zetten. Ook een groot stuk spons werkt erg goed als u dat aan de reling vastbindt.

Wat heel belangrijk is: luister altijd naar de aanwijzingen van de schipper. Een goed schipper zal alijd bereid zijn u de beginselen van het bootvissen bij te brengen. Hij zal u precies vertellen wat u moet doen, maar ook vooral moet laten om de dag voor u en uw collega vissers tot een onvergetelijke plezierige visdag te maken.Aas
De methode van vissen waar we het nu over hebben, is het vissen met natuurlijk aas. Vanaf een boot kan ook heel goed met kunstaas worden gevist, maar daar zullen we het de volgende keer over hebben. De soorten aas die we kunnen gebruiken zijn dezelfde als die we gebruiken voor het vissen vanaf de kant. Zie het hoofdstuk Aas voor een beschrijving van de verschillende aassoorten.Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite. Om naar de Inhoudspagina te gaan.
Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite. Om naar de Homepage te gaan.

Klik Hier
LinkStad. Adverteer Gratis met ons Banner Exchange Netwerk


Click to Visit