Make your own free website on Tripod.com
Zeevissen met De Zeevissite. bootvissen, sportvissen en vissen.De werpmolen

De werpmolen voor de boothengel moet vooral goed tegen een stootje kunnen. We hoeven vanaf de boot geen 100 meter te werpen. Een verreworp-spoel is dus niet nodig. Kies voor een molen die vooral krachtig is in plaats van snel. Het binnenhalen van bijvoorbeeld een grote gul vergt erg veel kracht van werpmolen en hengel.

Een krachtige molen kun je vaak al herkennen aan de inhaalsnelheid. Een snelle molen voor het vissen vanaf de kant heeft een inhaalsnelheid die soms hoger ligt dan 90cm per slingerslag. Dat betekent dat wanneer je de slinger van de molen ? keer ronddraait, er 90cm lijn wordt ingedraaid. Dit is voor een bootmolen wat teveel van het goede. De hoge snelheid gaat namelijk ten koste van de kracht. Dit merk je goed wanneer je een grote vis wilt binnentakelen. Dit gaat met een snelle molen veel moeilijker. Een gemiddelde inhaalsnelheid van ongeveer 70 cm is bij het bootvissen daarom veel meer op zijn plaats.

Verzorg de molen direct na de visdag zeer goed. Dus: afspoelen met zoet water. Het opspattende zeewater doet namelijk niet veel goed en dat merk je vooral als de molen onafgespoeld een tijdje heeft liggen wachten op de volgende visdag. Dus: direct na de visdag goed afspoelen, afdrogen en op een droge geventileerde plaats wegleggen.Klik hier om verder te gaan met bootvissen. Om verder te gaan met Bootvissen.
Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite. Om naar de Inhoudspagina te gaan.
Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite. Om naar de Homepage te gaan.

Klik Hier
LinkStad. Adverteer Gratis met ons Banner Exchange Netwerk


Click to Visit