Make your own free website on Tripod.com
Zeevissen met De Zeevissite. bootvissen, sportvissen en vissen.De boothengel

Goed, een korte hengel dus. Maar wat is dan de ideale lengte? Want te kort is natuurlijk ook weer niet goed. Een goede boothengel is tussen de 230cm en 300cm lang. Zelf kies ik meestal voor een hengel van 270cm lang. Dit is kort genoeg om niet in de problemen te komen met je collega's en ook lang genoeg om een flink eind te kunnen werpen.

Waar je bij de aanschaf van een boothengel goed op moet letten, is het maximale werpgewicht. Wanneer er een aardige stroming staat, en dat is bijna altijd het geval, is een ankerlood van meer dan twee ons toch wel noodzakelijk. Kies dus voor een hengel die dat werpgewicht gemakkelijk kan hebben. Een hengel met een maximaal werpgewicht van meer dan 300 gram is voor het normale bootvissen meestal niet nodig. Boven dit werpgewicht wordt de hengel onnodig stug, zodat de beetregistratie moeilijker wordt.

Kies dus voor een hengel met een lengte tussen de 230cm en 300cm met een maximaal werpgewicht van ongeveer 300 gram. Probeer wel een hengel te vinden met een gevoelige top. Vooral in het begin is het namelijk vaak moeilijk te zien of je beet hebt. Na enige ervaring wordt het wat gemakkelijker, maar hengeltop die zo stijf is als een bezemsteel vist toch niet echt prettig.

De hengeltop moet ook fel gekleurd zijn. Wanneer het donker weer is, is dat namelijk veel prettiger. Ook wilt u misschien een keer 's-nachts op tong en paling gaan vissen en dan is zo'n felgekleurde top onmisbaar.Klik hier om verder te gaan met bootvissen. Om verder te gaan met Bootvissen.
Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite. Om naar de Inhoudspagina te gaan.
Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite. Om naar de Homepage te gaan.
Klik Hier
LinkStad. Adverteer Gratis met ons Banner Exchange Netwerk


Click to Visit