Make your own free website on Tripod.com
Zeevissen met De Zeevissite. bootvissen, sportvissen en vissen.


Opstappen!


Niet weglopen a.u.b.

Nee, ik vraag u, bezoeker van De Zeevissite, echt niet om onmiddellijk internet af te sluiten en uw computer uit te zetten. Het begrip opstappen betekent namelijk ook nog iets anders.

Als u het al niet eens een keer zelf heeft gedaan, of misschien zelfs regelmatig doet, heeft u er in ieder geval vast wel eens een keer van gehoord. Ik heb het hier over het vissen vanaf een grote boot. Regelmatig varen vanuit de havens langs onze kust grote boten, met aan boord enkele tientallen sportvissers richting hoopvolle visstekken een eind van het vaste land. De boot gaat na geruime tijd varen voor anker, waarna het sein volgt dat er gevist kan worden.

Het bootvissen is in veel opzichten anders dan het vissen vanaf de kant. Het vereist bijvoorbeeld andere materialen en een geheel andere vistechniek. Toch is succesvol vissen vanaf een grote boot echt niet moeilijk en voor iedereen binnen korte tijd te leren. In dit eerste stukje over dit onderwerp zal ik proberen u de eerste beginselen bij te brengen.Het materiaal

Wanneer je als kantvisser hengels van vier meter en langer gewend bent, kijk je misschien raar op, als je de korte hengeltjes ziet waar bootvissers gebruik van maken. Toch is dit de uitrusting die we nodig hebben als we willen gaan bootvissen. de reden hiervan is heel eenvoudig. Op de boot heb je niet zoveel ruimte als bijvoorbeeld aan het strand. Je staat aan de reling tussen twee andere sportvissers in, met vaak maar twee of drie meter tussenruimte aan beide kanten. Probeer dan maar eens met een hengel van vier meter lang een mooie worp te maken. Daar komt bij dat achter je meestal ook zeer weinig ruimte is, zodat zelfs een kaarsrechte overheadworp ook niet mogelijk is.

Natuurlijk is het met een kortere hengel niet mogelijk om even ver te werpen als met een echte 'strandpook'. Gelukkig is dit ook niet nodig. Als het goed is, heeft de schipper een goede stek uitgezocht en zit de vis vaak al gewoon recht onder de boot. Toch is het aan te bevelen een (klein) stukje te werpen. In de eerste plaats maakt een boot toch vaak de nodige geluiden. Omdat sommige vissen zich hierdoor soms laten afschrikken, is het beter een meter of 20 of 30 te werpen. Ook heb je dan het voordeel dat de lijn niet recht naar beneden loopt, maar schuin het water in. Je kunt dan veel beter zien of je beet hebt.


Klik hier om verder te gaan met bootvissen. Om verder te gaan met Bootvissen.
Klik hier voor de Inhoudspagina van De Zeevissite. Om naar de Inhoudspagina te gaan.
Klik hier voor de Homepage van De Zeevissite. Om naar de Homepage te gaan.

Klik Hier
LinkStad. Adverteer Gratis met ons Banner Exchange Netwerk


Click to Visit